Vi sætter fokus på fupopkald fra udenlandske telefonnumre – og hvordan du undgår at blive snydt af dem. Og så får du en lille historie fra hverdagen her på kontoret:

Send roligt alle medarbejdere på kursus samtidig!

For nylig var situationen den for en af vores kunder, at alle medarbejdere skulle på kursus – sammen. Den dag tog vi hos Blumensaadt imod samtlige opkald til virksomhedens forskellige medarbejdere. På den måde kunne virksomheden holde åbent som på en helt almindelig dag og servicere både nye og eksisterende kunder, samarbejdspartnere mv., mens medarbejderne var på kursus.

Brug for telefonpasning i sommerferien?

Nogle virksomheder benytter vores receptionsservice på daglig basis, men vi kan også træde til, hvis din virksomhed i kortere perioder har behov for ekstra personale ved telefonerne – som i eksemplet her i forbindelse med kurser eller ved sygdom, ferie osv.

Se mere om vores telefonpasning og receptionsservice – eller giv os et kald, og få en snak om mulighederne for netop din virksomhed.

Fupopkald fra udlandet

Et desværre tilbagevendende fænomen her i landet er fupopkald fra udenlandske telefonnumre. Typisk foregår svindlen ved, at du bliver kortvarigt ringet op – et par sekunder eller mindre – hvorefter der bliver lagt på igen, før du når at besvare opkaldet. Hvis du så går i fælden og ringer tilbage, kommer du til at betale en meget høj minutpris.

De vil have dig til at ringe tilbage

Et sted i verden står en maskine og gætter telefonnumre, som den automatisk ringer op til, som regel kun en enkelt gang. Det skal helst være et ubesvaret opkald, for svindlerne tjener først penge, hvis du ringer tilbage. Det overtakserede nummer, der ringes op fra, kan nemlig snildt koste dig 5-10 kroner på telefonregningen på ganske få sekunder – nok til at tjene gode penge i mange fattige lande, og lidt nok til at mange aldrig opdager det eller gør noget ved det.

Undgå fupopkald – og hjælp andre

Hvis du modtager opkald fra et nummer, du ikke har i din kontaktliste, så:

1) tjek, om du kan søge ejeren frem på internettet
2) brug din sunde fornuft, og lad være med at ringe tilbage, hvis du er det mindste i tvivl
3) anmeld fupnummeret

Telefonselskaberne vil gerne lukke ned for returopkald til fup-telefonnumrene og opfordrer deres kunder til at anmelde disse numre. Her kan du anmelde fupopkald:

https://www.telenor.dk/erhverv/kundeservice/drift-og-dakning/fejlmelding/anmeld-fupopkald/

 

Med venlig hilsen

Lars Blumensaadt